DRYER SHEET ROSETTE

What a dreadful day when I saw mountains of dirty laundry waiting!! Suddenly I just wanted to go back to sleep and ignored them. But then an idea came to me sometimes ago to reuse the used dryer sheets to make some rosettes. (If you like what you see and read, please leave some comments for me. Thanks!)

What you need:

– used dryer sheets (any brand)

– stamp inks (or any other coloring source, but I prefer using stamp ink) especially for the center part use dark brown/coffee or mocha color scheme.

– stapler

What to do:

Please refer to the step by step photos below.

First, fold the sheet into two where the other part is longer than the other one.  Then, fold the below part to create layers. After that, from the left side, fold the sheet one on top of another until it’s finished. Staple the rosette in the middle.  Color the rosette with stamp ink  beginning with lighter color to the darker ones by dabbing the ink. Next, dab the brownish ink onto middle part to create the center of the rosette

Mosaic Dryer Sheet Rosette

Handmade rosette from dryer sheet

Dryer Sheet Rosettes by Dian Yustisiana

Dryer Sheet Rosette

Advertisements

14 thoughts on “DRYER SHEET ROSETTE

  1. wah bikin blog baru ya mbak….bagus nih mbak..pake wordpress jadi biarpun gak punya loginnya, masih bisa tetep lihat dan kasih komen….semoga sukses ya mbak…

    • Aku ingin menggabungkang semua hal yg aku suka di sini, Ri, untuk memperluas wawasan dan kenalan dgn para seniman lain. Kalau yg di MP tetap berjaya juga, krn yg itu ada yg sifatnya pribadi. Trims ya.

  2. Wow….blognya keren! Makin sukses ya Di! Thanks buat bagi2 ilmunya. Muahhhh

  3. wah, mbak Di punya blog baru lagi. Selain craft mau diisi apalagi mbak?

  4. Cantik banged !!!
    Tfs ya Di,ditunggu karya2 berikutnya lho *two thumbs up*

  5. salam kenal mbak, aku sering ngikutin yang di MP, tapi ngga pernah komen krn ngga punya akun MP. URL-nya malah udah aku link …. *maaf ya, aku link tanpa ijin*

  6. Mbak Dian, ketemu di sini .. ^^ thanks utk sharingnya .. btw dryer sheet tuh apa bisa digunakan dr tissue basah bekas (maksudnya bekas tuh yg akhirnya kering krn terkena udara luar heheh)

    • Bisa coba kalau penasaran sih. Tapi tissue basah itu kan tadinya mengandung alcohol, jadi pas kering berubah jadi kuning. Kalau kamu bisa dapat nggak pas kering tetap putih, dicoba aja, Sie. Di sana nggak ada ya pelembut pakaian bentuk lembaran?

  7. Very nice!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s